zondag 22 november 2015

minder


al een tijdje ben ik bezig met minderen van het kopen van spullen voor in huis, zo fiets ik stug de kringloop voorbij (maar viel in de valkuil toen er een verzoek kwam om mee te zoeken naar vintage taartplateau's) want als je daar binnen bent gaan mijn gedachten al gauw: 'je moet het kopen anders is het weg' en zo kom ik dan weer thuis met een kandelaar, bruna-pockets & een vaas...
ook probeer ik stand te houden tegen de vele nieuwe spullen die op instagram aan mij voorbij trekken.
ik kreeg weerstand tegen het hebben-hebben-hebben-gevoel met in mijn achterhoofd het idee dat die spullen het komende jaar hoogstwaarschijnlijk richting prullenbak/kringloop gaan. én voor veel van die spullen (xenos, hema, karwei etc.) heb ik ook nog eens een achterdochtig gevoel; zo goedkoop, zijn daar net als in de mode niet mensen de dupe van?

voor mijn verjaardag had ik dus ook geen groot verlanglijstje, ik wilde wel graag het nieuwe boek van kinfolk. dat kreeg ik & wat zijn die interieurs een feest voor het oog. en nu wil ik nog minder in huis, maar nog wel dat ene kastje, die kleinere eettafel & een nieuwe bank maar daar loop ik van zelf wel een keer tegen aan. en als ik echt iets wil dan hoeft het ook niet meteen, ik kan er voor sparen of wachten tot een feestdag of mijn verjaardag.

ook nelleke schreef laatst een mooi blog over ontspullen - klik hier - net als overigens velen anderen, het zal aan de tijd van het jaar liggen.

&Co. Warenhuis ben ik gestart om mooie dingen van makers & kleine webshops te delen, neem gerust eens een kijkje!

1 opmerking:

E Strea Chikitu zei

ooh ik probeer het ook, dat van het niet meer spullen kopen.
Zeker in deze tijd, ik handwerk met vluchtelingen. Die zijn zonder spullen gekomen....Ze leven en zijn blij met wat ik ze meegeef.